Kunstnagels

Direct mooie, stevige en modieuze nagels door middel van een verlenging. Afhankelijk van de conditie van de natuurlijke nagels, wordt er gekozen voor een tip of de sjabloon-techniek. Het is wel goed te weten dat hoe langer de nagels zijn, hoe kwetsbaarder ze zijn. Veel vrouwen moeten wennen aan lange nagels. Daarom wordt geadviseerd eerst een gemiddelde lengte te nemen. Bij een volgende afspraak kan dan weer gekeken worden of de lengte aangepast moet worden. Na analyse van je natuurlijke nagels en in overleg met jou kan er een perfecte set kunstnagels worden gemaakt.

Voor het aanbrengen van acrylnagels gebruik ik een mengsel van poeder met acrylvloeistof om je nagels mooi te maken. Na enkele seconden begint het acrylmengsel al uit te harden en na ongeveer een kwartiertje is de nagel klaar. Ook bij acrylnagels zijn er eindeloos veel mogelijkheden met french manicure, kleur, nailart etc. en ook hierbij staat je eigen keuze voorop.

Daarnaast bestaat er ook de gelnagel als kunstnagel. Hiervoor geldt hetzelfde als bij acrylnagels, direct mooie, stevige en modieuze nagels door middel van een verlenging.
Voor gelnagels gebruik ik een speciale vloeistof die uithard onder de UV-lamp. Ook hierbij zijn er veel mogelijkheden met french manicure, kleur, nailart etc. en staat natuurlijk je eigen keuze wederom voorop.

Zowel acryl als gel geven een prachtige en natuurlijke ogend resultaat bij het verlengen of verstevigen van de nagels. Het belangrijkste verschil is de manier van aanbrengen. Over het algemeen zijn gelnagels iets lichter en flexibeler dan acrylnagels. Bij slappe natuurlijke nagels wordt daarom het advies voor gel gegeven. Heb je sterke nagels en wens je een flinke verlenging, dan wordt voor acryl gekozen.

The natural look
Zoals de naam al zegt ‘identiek aan natuurlijke nagels’. Heb je van je zelf nagels die snel afbreken of chippen (bovenlaag van de nagel dat losraakt) dan zou dit een oplossing kunnen zijn. Hiervoor wordt ook gel of acryl gebruikt maar afgestemd op de kleur van je natuurlijke nagel. Een mooie, verzorgde en vooral ook een sterke natuurlijk uitziende nagel.

Indien je zelf al mooie lange nagels hebt kan er een verstevigende laag acryl of gel op aangebracht worden.

Vorm van de nagels
Ovaal, rond, spits of vierkant: alle gewenste vormen zijn mogelijk. Afhankelijk van je smaak, lifestyle en vorm van het nagelbed wordt advies gegeven welke nagelvorm het beste bij je past. Het streven is om de nagels zo dun mogelijk te maken.

Na ongeveer 3 weken is er een uitgroei zichtbaar en dienen de nagels na behandeld te worden. Wacht je langer dan heb je eerder kans op breuk omdat de nagel te lang wordt en ook verplaatst het hoogste punt van de nagel richting het vrije uiteinde waardoor de nagel gaat ‘kiepen’, er komt lucht onder het product en hierdoor beschadigt je eigen nagel. Tijdens een nabehandeling wordt ongeveer 90% van het oude product weggevijld en wordt er weer een nieuwe nagel opgebouwd.
Voor het mooiste resultaat kun je zelf je nagels onderhouden met nagelriemolie en handcrème.

Natuurlijk zorg ik voor een goede hygiëne:

  • Handen en nagels worden voor de behandeling gedesinfecteerd
  • Je krijgt je eigen persoonlijke vijlenset welke ik voor je in de salon bewaar met je naam erop
  • Ik maak altijd gebruik van handschoenen, deze zijn latexvrij
  • Ik maak gebruik van een stofafzuiging en luchtreiniger, zodat je zo weinig mogelijk hinder van geur en stof zult ondervinden
  • Indien ik een schimmel of bacteriële infectie constateer, zal ik je doorverwijzen naar je huisarts. Er kunnen in dit geval geen kunstnagels geplaatst worden