Medische voetbehandeling

Als medisch pedicure behandel ik naast de diabetische- en reumatische voet, alle soorten risicovoeten ten gevolge van hart- en vaatziekten, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. De behandeling bestaat uit het knippen en frezen van de nagels, verwijderen van eelt, eventuele likdoorns en/of kloven. Daarnaast geef ik adviezen wat betreft schoeisel, huidverzorging en persoonlijke hygiëne.

Verder heb ik de beschikking over specialistische technieken waarmee ik complexere voet- en nagelproblematiek kan behandelen:

  • Nagelreparatie: het tijdelijk verbeteren en herstellen van de nagelplaatstructuur m.b.v. acryl of gel zodat de nagel weer gezond kan groeien. Dit kan bijvoorbeeld bij gespleten nagels, ontbrekende nagelhoeken of veel te korte nagels, een zogenaamde ‘stootnagel’.
  • Nagelregulatie: hebt u last van een ingroeiende nagel? Een nagelbeugel is een hulpmiddel dat op of om de nagel bevestigd wordt om een ingroeiende nagel te corrigeren. Dit kan een oplossing bieden om de oorspronkelijke vorm van de nagel te herstellen.
  • Orthesiologie: een orthese kan hulp bieden om een pijn- of drukplek te ontlasten. De pijn- of drukplek kan ontstaan door bestaande teenafwijkingen of bijvoorbeeld bij een weke likdoorn tussen de tenen.
  • Anti-druk technieken: het tijdelijk ontlasten van problemen op de voet of tenen bij tekenen van verhoogde druk. Bijvoorbeeld bij drukgevoelige plekken waar eelt, een likdoorn of rode plekken zich bevinden.

Daarnaast heb ik een bijscholing Voetzorg & Oncologie gevolgd bij De Medische Voet (Kennisplatform voor integrale voetzorg). Hierdoor ben ik op de hoogte hoe om te gaan met voetklachten na chemotherapie en bestralingen. Chemotherapie en bestralingen geven vaak bijwerkingen aan de nagels en huid van uw voeten maar het kan ook leiden tot zenuwbeschadigingen waardoor uw mobiliteit ernstig kan worden aangetast. Wanneer u chemotherapie of bestralingen ondergaat kunt u alleen een voetbehandeling ondergaan met toestemming van uw behandelend arts.