Standaard voetbehandeling

Wat doet een pedicure?

Als pedicure verzorg ik de voeten van mensen met alledaagse voetproblemen.

Je voeten worden op professionele wijze verzorgd en als vanzelfsprekend werk ik volgens de vastgestelde richtlijnen van de Code van de Voetverzorger (Arbo & Milieu). Ik werk alleen met professionele apparatuur en erkende pedicureproducten.

Voorafgaand aan een eerste behandeling neem ik een anamnese af, voer een voetonderzoek uit en maak zo nodig blauwdrukken van je voeten. Ik kan je adviseren ten aanzien van schoeisel, persoonlijke hygiëne en huidverzorging.

Een standaard voetbehandeling bestaat vervolgens uit het verzorgen van je nagels, reinigen van de nagelomgeving, verwijderen van eelt en eventuele aanwezige likdoorns. Daarnaast behandel ik zo nodig ingroeiende nagels, verdikte- en schimmelnagels en kloven.

Als afsluiting van de behandeling worden je voeten verzorgt met een heerlijke scrub, afgenomen met een warme doek en daarna volgt een korte massage met een verzorgende voetencrème die afgestemd is op je huid.

Aansluitend op een standaard voetbehandeling kun je bijvoorbeeld kiezen voor een voet- en onderbeenmassage, een wellness-voetbehandeling, een nagellak of gellak op de teennagels.

Een behandeling duurt ongeveer 45 minuten.