Verzorging kunstnagels

De juiste verzorging van je kunstnagels
Om lang plezier te hebben van kunstnagels is het niet alleen belangrijk om regelmatig naar de nagelstudio te komen om de nagels te laten nabehandelen. Zelf kun je er ook heel veel aan doen om langer plezier te hebben van mooie nagels.

Verzorg je nagels regelmatig
Tijdens het zetten van de nagels worden vele adviezen gegeven die we hier nog even herhalen:

  • Gebruik regelmatig een topcoat om te voorkomen dat uw nagels beschadigen of vergelen door het zonlicht.
  • De nagelriemen verdienen de nodige aandacht. Door dagelijks nagelriemolie te gebruiken, houdt je de nagelriemen soepen en bovendien droogt de acryl niet uit.

Wat niet te doen
Als u een nagel breekt of een nagel begint te liften (een klein stukje van de kunstnagel gaat loslaten) óf als je helemaal met kunstnagels wil stoppen is het belangrijk om niet zelf te gaan proberen om de kunstnagel los te trekken of (nog erger) een stukje nagel zelf weer vastplakken. Het risico is erg groot dat de nagel beschadigd raakt. Zeker met het vastplakken van stukjes nagel loopt je het risico dat er lucht of vocht onder de nagel blijft zitten met een infectie als gevolg. Ook het korter vijlen van de nagels kun je beter niet zelf doen omdat je het systeem opent voor bacteriën.
In de nagelstudio kunnen de kunstnagels op de juiste manier verwijderd worden en krijgen de nagels de juiste verzorging.

Kom regelmatig langs
Wacht niet te lang met het laten bijwerken van je nagels. De nagels zien er niet alleen minder mooi verzorgd uit, maar als je nagels te veel zijn uitgegroeid kost het meer tijd (en dus geld) om de nagels weer bij te werken.